obiective
pastrarea traditiilor in cercetasia de astazi
cunoasterea si promovarea istoriei cercetasiei din Romania

Cota 789: Ultima reduta


Hill 789: The Last Strong Hold
Watch for free the full length documentary in HD on Kogainon Films site.

Order a HD copy from here.


Povestea unui roman in primul razboi mondial. Dimitrie Dimancescu a plecat pe front in august 1916, urmat mai tarziu de fratele sau, Ioan. Filmul se refera la experientele sale dramatice pe frontul din Romania, la intalnirea cu colonelul britanic Norton Griffiths, trimis să saboteze sondele de petrol și la luptele inversunate impotriva trupelor conduse de lt. Erwin Rommel, la Cota 789. 

Pentru ca primul razboi mondial este acum o amintire indepartata, este in sarcina scriitorilor, artistilor si producatorilor de film sa readuca in prim plan evenimentele acelor timpuri care au schimbat soarta natiunilor. Batalia de la "Cota 789" este unul dintre aceste evenimente. Prezentat ca povestea unui om, documentarul urmareste experientele pe frontul de est ale lui Dimitrie Dimancescu, ca voluntar in lupta pentru a-si apara tara. Povestea are loc intre august 1916 si decembrie 1918. Kogainon Films a facut un mare efort de documentare aprofundata si interpretare artistica in acest documentar. Ideea centrala a acestui film este intelegerea spiritului romanesc care a condus 350.000 de tineri sa isi dea viata si mai mult de 150.000 sa fie raniti sau pierduti in lupta.


in memoriam Nicholas Dimancescu (1985-2011)
(Cavalerul Cerului, Dilema Veche, nr. 525, 6-12 martie 2014, 
un articol de Anda Docea, jurnalist TVR)

Echipa completa a filmului este aici.

Europeana Blog - Boy Scouts of Romania on the Eastern Front

Istoria cercetasiei in Romania, documente si analize, colectii si suveniruri

  • Cercetasia Romaniei - In anul 1936, asociatiile “Cercetasii Romaniei” si “Cercetasele Romaniei” sunt reunite in “Cercetasia Romaniei”, sub inaltul patronaj al Regelui Carol al...
    Acum 2 luni

Asociatia Cercetasilor Traditionali din Romania (ACT-RO)

cronologia miscarii cercetasesti din Romania

Translate

Contact

Alin Dimancescu, presedinte
Bucuresti, Romania
+40722396561
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide